Pateuri cu ciuperci

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2014 | 9934 vizualizari

 

Am trecut pe langa un stand cu acele Fornetti. Mirosul de ciuperci m-a tentat dar stiam ca stomacul meu nu ar fi fost fericit. Am preferat sa "rabd" pana am ajuns acasa si mi-am manufacturat propiile pateuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 cutie ciuperci in saramura
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pudra turmeric
  • seminte susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Am scurs de saramura ciupercile si le-am clatit cu apa rece .

Am spalat ceapa si patrunjelul si le-am toacat marunt .

Se calesc verdeturile si ciupercile in ulei .

Se condimenteaza cu sare ,pipersi nucsoara .

Ciupercile vor lasa putin lichid , in acest moment se pune amidonul si se amesteca sa se lege compozitia .

Lasati amestecul cu ciuperci sa se raceasca putin .

Am decongelat foile de placinta la temperatura camerei si le-am intins .

Fiecare foaie se presara cu compozitia de ciuperci si se ruleaza .

Aceste rulade se ung cu ajutorul unei pensule cu putina apa amestecata cu turmeric si se presara cu seminte de susan .

Portionati rulada in bucati de 3-4 cm .

Coaceti la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt  , la foc potrivit pana devin rumene .

Sunt gstoase dupa ce s-au racit alaturi de o salata cu verdeturi .

TIPS-URI

1

Daca doriti sa serviti pateurile de post le puteti unge cu putina apa amestecata cu turmeric .

2

Pateurile se rumenesc frumos daca sunt unse cu ajutorul unei pensule cu lapte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

02.07.2014, 12:28

Eu le vad chiar la un pic-nic romantic alaturi de o butelie de vin alb . Acum vara demi-sec , ca e mai racoritor ) .

kukibella 1

02.07.2014, 14:31

Xandrinne 1

09.07.2014, 10:30

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu ciuperci